Candidații Alianței pentru Unirea Românilor

Candidații Alianței pentru Unirea Românilor
  1. Akkaya Felicia

Profesor, psiholog și specialist în educație. Fondator al Junior School, apreciat specialist în emisiuni de radio și TV dedicate parenting-ului. Este cofondator al primei clinici de nutriție pentru copii, Kilostop Junior, și al programului „Comunicare de top, școală de public speaking”. A primit de-a lungul carierei sale mai multe premii pentru excelență în domeniul educației.

  1. Axinia Adrian

Inginer, antreprenor, vicepreședinte AUR, deputat de Prahova. Este o voce respectată în Parlamentul României care luptă neobosit pentru firmele românești, un om cu mulți prieteni în rândul partidelor suveraniștilor europeni.

 

  1. Baltasiu Radu

Doctor în sociologie economică (1999). Studii de lungă durată la Universitatea din București, Universitatea din Amsterdam, stagii de pregătire la Academia de Studii Economice din Budapesta, Universitatea din Umea, Anglia Polytechnic University și Tiffin University.  Interesat de geopolitică, conservatorism, ciberspațiu, teorii sociologice, comunități istorice românești și diaspora. Directorul Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române din 2007. Expert în problematica reformei educației și a comunităților istorice în cadrul Ministerului Educației (2001-2004). Directorul Direcției Generale pentru Românii din Afara Țării în Institutul Cultural Român (2013-2018). Organizator a numeroase cercetări de teren, inițiator al unor noi metodologii de cercetare (tehnica neointerpretativă și a hărților mentale). Premiul Academiei Române în sociologie „Dimitrie Gusti” (1997). Coautor a 39 cărți, 10 lucrări multimedia – amintim „Eminescu – Întreaga operă”, a peste 60 articole în reviste de specialitate, unic autor/coordonator a șapte volume de sociologie.

  1. Biro Răzvan

Are 29 de ani, a absolvit studiile superioare la Târgu Mureș, specializările Istorie, respectiv Științe Politice. Este un tânăr care s-a implicat activ în organizații civice și politice din zona mișcărilor naționale și de tineret, dobândind astfel o experiență cuprinzătoare în ceea ce presupune managementul organizațiilor politice. În cadrul partidului, coordonează filiala județeană AUR Mureș din 2020, iar din 2021 ocupă funcția de Secretar General-Adjunct al Alianței pentru Unirea Românilor.

  1. Bruynseels Ramona-Ioana

​Absolventa a unui master in managementul administratiei publice la Universitatea Harvard – Scoala de guvernare John F Kennedy, distinsa cu doua premii speciale de catre Universitatea Harvard, absolventa de drept ca sef de promotie, cu o vasta experienta in serviciile financiar bancare si investitii in  Romania. A activat in sectorul privat, in cel non-guvernamental si a detinut pozitii apolitice in guvernul Romaniei. Recunoscuta de mediul de afaceri din Romania,a trait pe alte doua continente, a voluntariat pentru cei in nevoie, este mama a doua fetite de 13 si 11 ani, romanca 100% de la Cluj, casatorita cu un cetatean englez.

  1. Costea Paul

Născut în 1975, soț de 25 de ani și tată de 22, antreprenor de peste 20 de ani, specializat în consultanță de afaceri, cu precădere vânzări și marketing. A lucrat în publicitate, media și consultanță de fuziuni și achiziții, iar în ultimii 20 de ani în domeniul IT, inclusiv pentru companii precum IBM și Adobe Systems.

  1. Costea Peter

Doctor în jurisprudență și diplomație, acesta profesează avocatura în Houston de 33 de ani. Este fondatorul mișcării pro-familie din România și Președintele Partidului Alianța Renașterea Națională.

  1. Dămureanu Ringo

Deputat AUR de Dolj, Secretar al Camerei Deputaţilor. Are 50 ani, este inginer IT, căsătorit şi are doi copii: Maria şi Victor. A absolvit Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti”. Este licenţiat în Calculatoare şi are un master absolvit la SNSPA. Este autorul sistemului de admitere în liceu, care se aplică din anul 2000. Este autorul proiectului de lege pentru acordarea cetăţeniei române românilor din Balcani.

  1. Dascălu Cristina-Emanuela

Are o vastă experiență în relații internaționale și predare în universități de prestigiu din SUA, Italia, Turcia, Republica Moldova și alte țări. A absolvit ca șefă de promoție, cu 10 pe linie, Doctoratul Summa Cum Laude la University of Tulsa, Masteratele în Științele Comunicării și Engleză la Pittsburg State University, SUA și a predat timp de 15 ani limba engleză studenților americani. Cu 10 a absolvit și Masteratul în Drept și Administrație Publică Europeană, iar Studiile de Licență în Litere/ Filologie, dublă specializare Engleză-Română, le-a absolvit ca Șefă de Promoţie pe ţară, cu media generală 10, Diplomă de Merit la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De-a lungul carierei universitare de 30 de ani a avut diverse funcții de conducere în țară și străinătate precum Președinte de Senat, Prorector Relații Internaționale, Decan, Director Centru Cercetare, peste tot dovedind profesionalism și integritate.

  1. Dragoman Dragoș

Este doctor în sociologie. Absolvent al Universității din București, în prezent este conferențiar la Universitatea din Sibiu, unde predă cursuri de sociologie politică. În cursurile pe care le predă și în lucrările pe care le publică, el se ocupă de starea democrației, de drepturile și libertățile cetățenilor și de studiul cauzelor ascensiunii autoritarismului.

  1. Doboș Elena

O femeie ce are drept cauză Națiunea , profesor de Limba și Literatura Română , coordonator AUR Tulcea din octombrie 2020 ; cu o experiență de peste 15 ani in managementul echipelor .Licențiată in filologie și managent financiar contabil .

Disciplina , loialitatea și bucuria sunt trăsături ce o fac definesc .

Unește gândul cu vorba și fapta pentru Credință , Națiune , Familie , Libertate!

  1. Dumitrescu Cristina

Este specialist in comunicare. A absolvit Jurnalism, Filosofie, masterat in Comunicare si doctoratul in Stiintele Comunicarii. 10 ani a predat la Facultatea de Jurnalism a Universitatii Spiru Haret. Apoi a descoperit ca in afara de catedra poate face si altfel de proiecte, cu la fel de multa implicare, si anume cele cultural-educationale pentru romanii din comunitatile istorice romanesti.

Este în proiectul AUR încă de la început iar acum coordonatorul activităților din cadrul Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților, secretarul Juriului Național de Onoare, Disciplină şi Arbitraj AUR, şi al Comisiei Legislative AUR.

De asemenea, sprijinită de cei mai buni şi capabili colegi, organizează Congresele partidului şi dezbaterile realizate de AUR la Parlament, sau face parte din delegațiile externe ale formațiunii politice.

Are un baietel de 13 ani, vorbeste engleza, franceza, spaniola si italiana, dar iubeste tot ce reprezinta Romania Mare. Spune despre ea ca actiunile si proiectele sale sunt dedicate celeilalte parti a tarii, cea din afara granitelor: Basarabia, diaspora economica, comunitatile istorice romanesti. Pentru romanii de acolo isi doreste ca europarlamentarii romani sa faca mai mult.

  1. Enache Mihai

Expert în științe administrative și jurist, are o experiență de peste 8 ani în administrația publică locală din București, timp în care a implementat, în calitate de manager de proiect, investiții publice în valoare de peste 200 de milioane de euro, cele mai importante fiind Stația de Metrou Tudor Arghezi și Spitalul de Stomatologie din Sectorul 4. A fost înlăturat din administrație din cauza apartenenței la AUR. A coordonat realizarea Caravanei Medicale AUR care funcționează deja de 4 luni, în care au fost consultați peste 1500 de pacienți.

  1. Enachi Raisa

Are 41 de ani, este deputat AUR , membru în una din cele mai importante comisii din Parlament – Comisia juridică, de disciplină și imunități, și cel mai important mamă. O femeie cu o foarte puternica credinta in Dumnezeu, un om dedicat si muncitor care merita sa fie in Parlamentul European!

  1. Fițiu Avram

Absolvent al Facultății de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca, Master în Geniu Sanitar la Facultatea de Stiinţe Agronomice din Gembloux Belgia. Coordonator al masterului în limba franceză: Agricultura, schimbări climatice și siguranță alimentară. Profesor în limba franceză de Politică Agricolă Comună, Agricultură Ecologică; Gestiune zone cu înaltă valoare naturală. Autor/Coautor de 15 cărți/cursuri/manuale și de peste o sută de articole științifice indexate ISI și BDI. Secretar general al Federației Naționale de Agricultură Ecologică. Conferențiar la USAMV Cluj Napoca.

  1. Foriș Tiberiu

Profesor al Universității Transilvania din Brașov, titular al disciplinelor Managementul Resurselor Umane și Management Internațional.

Este director al Departamentului de Management al Universității, director executiv al patronatelor din industrie din Regiunea Centru și consultant în management.

Autor a peste 150 de articole științifice, 27 de cărți de specialitate precum și 7 cărți de poezie.

  1. Gherasim Laura

Laura Gherasim este mamă a doi copii, crede în importanța credinței, a familiei și a patriotismului, într-o Românie demnă și suverană în Europa.

Este licențiată în drept, a absolvit un program de studii masterale în managementul administrației publice și vorbește fluent 3 limbi străine.

Cu o experiență de peste 20 de ani în antreprenoriat, Laura Gherasim este manager într-un domeniu în care excelează bărbații: industria construcțiilor rezidențiale și de infrastructură.

Centrată pe predictibilitate, responsabilitate și fezabilitate, Laura Gherasim a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcții, în varii domenii, atât în mediul privat cât și în organizații non-guvernamentale: manager de proiect în construcții, manager de afaceri, manager financiar, expert juridic, producător de publicitate, organizator de evenimente și coordonator de proiecte socio-culturale.

  1. Grosu Veronica

Este prof. univ. dr. la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, este din Bucovina, iar debutul său politic a început în iarna anului 2019 cu Alianța pentru Unirea Românilor. Iubește România și tot ce este românesc, iar în ultimii ani, preocupările sale sunt centrate pe domenii de cercetare cum ar fi identificarea de soluții si metode privind evaluarea sustenabilității financiare și globale, pe analiza și raportarea financiară a firmei.

  1. Gurlui Silviu

Este profesor universitar doctor, fizician, conducător de doctorat și directorul Laboratorului de Optica Atmosferei Spectroscopie și Laseri la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, profesor invitat la universități de prestigiu din vest, reprezentant al României la Agenția Spațială Europeană (ESA), ca expert într-o nouă misiune spațială de cercetare terestră. A proiectat singura instalație LASER din Romania pentru cercetarea fizico-chimică a poluării, în timp real, la altitudine mare.

A publicat peste 120 de lucrari si are peste 1400 de citari in reviste de specialitate.

Profesorul Silviu Gurlui este o prezență obișnuită în mijlocul celor greu încercați, organizând în mod curent campanii locale sau naționale de ajutor pentru sinistrați, pentru copii, pentru bătrâni sau pentru bolnavi.

  1. Iagăr Monica

Fostă atletă de mare performanță, participantă la 2 ediții a Jocurilor Olimpice, dublă campioană europeană, campioană mondiala, mama a 3 copii. Doctor in stiintele educatiei si sportului, Maestru Emerit al Sportului, a condus cu mâna de fier Clubul sportiv Dinamo între 2016-2017, retrăgându-se din activitatea administrativă pentru a își îndeplini visul cea de a fi Mama.

Actualmente este mamă, femeie de afaceri și antrenor.

  1. Irindea Mirela

Are 38 de ani, o tânără antreprenoare și o patrioată adevărată. O unionistă luptătoare, care de mai bine de 10 ani militează pentru Unirea Basarabiei cu România. Visul ei este să facem, împreună, o Românie Mare și Demnă în Europa.

  1. Lulea Marius Dorin

este inginer constructor, doctor în inginerie civilă și instalații,  autor a 6 cărți în domeniul ingineriei construcțiilor, cel mai atestat inginer constructor din România, recunoscut expert tehnic și verificator de proiecte,  antreprenor de succes în domeniul construcțiilor, tata a 5 copii.

A participat ca inginer, expert tehnic, verificator de proiecte sau auditor energetic la realizarea a peste 15.000 de proiecte.

  1. Mancaș Nicușor-Cristian

Este muzician, Președinte al Fundației George Enescu, expert în politici culturale, educaționale și manageriale, atât la nivel național, cât și european, cu experiență vastă în interacțiunea cu forurile europene de la toate nivelurile.

A implementat în premieră mondială un proiect pilot de promovare pe plan internațional al Festivalului George Enescu, fiind un susținător constant al valorilor culturale românești.

Consideră că: “ Pentru o armonie europeană, România trebuie să conteze.”

  1. Mihăescu Mugur

A urmat cursurile facultatii de Automatizari si Calculatoare din Craiova avand apoi o cariera de peste 35 de ani in show biz si televiziune. Indragit de foarte multi români, Mugur Mihaescu este in acelasi timp antreprenor de succes si fondator al Asociatiei Investitorilor din Centrul Istoric Bucuresti, avand astazi peste 100 de angajati. Casatorit de 30 de ani cu Rodica si avand o fiica absolventa a liceului Lazar, pe nume Ivona.

  1. Mitrea Dumitrina

Doamna Dumitrina Mitrea este economist, specializată în Guvernare modernă și administrație publică locală, cu o experiență de 16 ani in managementul resurselor umane in mediul privat iar din 2020 este deputat în circumscripția 29 Neamț.

 

  1. Năstăsoiu Elena-Viorica

Este profesor de istorie dar și licentiata în drept, are un master in Istoria comunismului, este formator si expert national in management educational.

A coordonat timp de zece ani un amplu proiect de donație de carte către raionul Soroca din Basarabia- numit Fratele meu de pste Prut.

Premiata cu distinctia PROFESOR DE NOTA ZECE – in 2014 pentru regiunea de sud est a Romaniei, un om care a dovedit performanta in toate proiectele pe care si le-a asumat.

  1. Natea Liviu

Are 29 de ani, este din Târgu-Mureș și s-a alăturat mișcării AUR încă din anul 2020. Activează de mai mult timp pe segmentul naționalist-conservator în zona politică și civică.

Este licențiat în Științe Politice și Administrative la Universitatea “Babeș- Bolyai” din Cluj, unde a terminat ca șef de promoție, a urmat cursuri de masterat în Relații Internaționale la SNSPA București + un curs postuniversitar în același domeniu la Universitatea Coventry din Marea Britanie. A lucrat de-a lungul timpului în mai multe companii multinaționale, este un atent urmăritor al fenomenelor geopolitice și dorește ca interesele românilor să fie mai presus de orice!

  1. Nicolescu Maria-Lăcrimioara

Este cunoscută în lumea artistică sub numele de Mara Nicolescu.

S-a impus ca o figură marcantă pe scena teatrului și în lumea filmului. O știți cu siguranță din filmul memorabil Filantropica.

Mara este și scenaristă de film cu numeroase participări la festivalurile din străinătate, dar și o pasionată de matematică.

A venit lângă noi convinsă că Uniunea Europeană ori va fi o Europă a Națiunilor suverane, ori nu va mai fi o Europă democratică.

  1. Olteanu Vlad

Este jurist și economist (cu studii de specialitate în Belgia, Franța și Marea Britanie). Inițial a absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității București, după care și-a continuat cariera profesională la Bruxelles din 1999. Expert în drept european, economie și politici europene, Vlad Olteanu a colaborat cu cabinete de avocatură și de consultanță de prim rang. În toate funcțiile pe care le-a avut a încercat să ajute România și pe cetățenii români care au avut nevoie de sprijin. Convins de valoarea deosebită a culturii noastre, acesta a contribuit substanțial la organizarea unor evenimente culturale românești de înaltă ținută în capitala europeană.

  1. Păucean Fernandes Luminița

In varsta de 46 de ani, un manager convins. A studiat managementul activităților turistice și aduce cu ea și o vastă experiență în domeniu, din Peninsula Iberică. Luminița își pune problema valorilor, atunci când întreprinde ceva, și consideră, că elementul uman este determinant în activitățile desfășurate.

A pune lucrurile în mișcare, înseamnă, a te întâlni cu Luminița.

  1. Petcu Simona-Maria

Este Lector Universitar si Doctor in Psihologie. La cei 44 de ani ai sai, Simona Maria Petcu este mamă a 4 copiii, 3 baieti si o fata. Femeie puternica si de succes, Simona Maria Petcu este si Mediator Autorizat. Prin activitatea sa de mediere reuseste sa aduca pacea, intelegerea si echilibrul in vietile oamenilor care apeleaza la mediere. Simona Maria Petcu este o veritabila aparatoare a credintei noastre ortodoxe, iubeste cantecul popular si bucatele noastre traditionale, dar si portul popular pe care il imbraca cu mandrie si bucurie ori de cate ori are ocazia.

  1. Piperea Gheorghe

Este avocat, profesor universitar la Facultatea de Drept din București, și fost judecător

Este, de asemenea, practician în insolvență, de numele său fiind legată salvarea de la dispariție a două mari întreprinderi romănești, Oltchim și Radet.

Doctor în drept al Universității Sorbona și al Universității din București, Este si conducător de doctorat la Școala Doctorală a Facultății de Drept a Universității București.

  1. Popa Ioan-Aurelian

Probabil cel mai viral activist civic din România, zis și haiducul NEsupus din pLandemie. De curând, a obținut prima anulare integrală și definitivă a stării de alertă din România.

Ne-a informat din timp în ciuda mega cenzurii impuse de mediul online.

S-a opus NEdreptății dar și CONTROLULUI exercitat ILOGIC asupra CETĂȚENILOR

Este vârf de lance în lupta pentru drepturi și libertăți INDIVIDUALE.

A promovat constant valorile Suveranist-Patriotice ale românilor.

  1. Popa Mihai Silviu

Este jurist financiar cu o experiență vastă în domeniul fondurilor europene nerambursabile, care și-a demonstrat competența atât în companii private, cât și în diverse instituții europene. Contribuția sa la dezvoltarea mai multor fonduri europene destinate sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii, precum și fonduri cu caracter umanitar pentru țări în curs de dezvoltare, este remarcabilă. Experiența sa profesională a fost acumulată în țări precum Danemarca, Spania, Belgia și, desigur, România, reflectând diversitatea și perspectiva sa internațională. Acesta este un expert în domeniul juridic și financiar și un susținător dedicat al dezvoltării economice și sociale a României prin intermediul fondurilor europene.

  1. Sturza Șerban Dimitrie

Este descendent direct al domnitorului Moldovei, Mihail Sturdza. De 20 ani este invitat, în mod constant, în cercurile diplomatice de la București, invitații pe care mereu le acceptă pentru a pune România sub cea mai bună lumină în ochii ambasadorilor si diplomaților străini în post la București, cu care ajunge să stabilească relații strânse de prietenie. Consul Onorific al Macedoniei de Nord la Constanța, Președinte de Onoare al Asociației ROST, Principele Șerban Dimitrie Sturdza este un adevărat om de dreapta, soț, tată, apropiat bisericii și patriot, un om al dialogului, o persoană care știe să clădească punți și să distrugă barierele dintre oameni.

  1. Tanasă Dan

Vicepreședinte AUR, a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Drept, ambele in cadrul Universității “Transilvania” din Brasov și are un masterat în Comunicare și Relații publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. A activat peste 20 de ani în cadrul societatii civile din judetele Covasna si Harghita si a câștigat peste 250 de procese in instațele din tara pentru apărarea simbolurilor nationale si a limbii oficiale de stat. In 2016 a publicat volumul „Uitati in inima României”, o carte document despre discriminarea sistematica a românilor din Covasna si Harghita. Este căsătorit și are doi copii.

  1. Târziu Claudiu Richard

Presedintele Consiliului National de Conducere AUR, azi in calitate de candidat la Parlamentul European.

Claudiu Târziu este coordonatorul Comisiilor de Specialitate care funcționează în cadrul partidului și liderul grupului AUR din Senatul României.

Fost jurnalist și activist civic timp de 28 de ani, Claudiu Târziu este scriitor, antreprenor cultural și gânditor conservator.

Claudiu Târziu a intrat în politică în anul 2019, cînd a fondat partidul AUR, alături de George Simion.

  1. Teodorescu Maria-Georgiana

Este mamă, avocat penalist, lector universitar doctor și un reputat apărător al drepturilor și libertăților oamenilor. În calitate de cadru didactic universitar a publicat numeroase lucrări științifice și a participat la foarte multe conferințe naționale și internaționale din domeniul dreptului în calitate de speaker.

  1. Terheș Cristian

Ales in 2019 in Parlamentul European a dovedit ca poti face politica la nivel european fara sa stai in genunchi. E cel care a aratat lumii intregi abuzul din spatele contractelor semnate de Ursula von der Leyen, singurul europarlamentar care a intrat in parlament fara certificat verde si care s-a luptat continuu impotriva abuzurilor din pandemie. A ridicat steagul Romaniei vorbind in fata a zeci de mii de protestatari in Bruxelles, Amsterdan sau Stockholm, unde a sustinut necesitatea respectarii drepturilor omului in UE.

  1. Ursu Aurora

Are 46 ani, este căsătorită și este mama unui copil de 9 ani. Este psiholog, are o experiență în antreprenoriat de 12 ani și experiență în business development. De asemenea, are experiență în accesarea și implementarea de proiecte din fonduri europene. În ultimii 2 ani s-a implicat activ pe segmentul susținerii femeilor din zone defavorizate prin coordonarea unui. ONG in zona Centru. Relocare în Spania de o lună, unde construiește o comunitate de antreprenori români.

  1. Vîlcu Selena Gabriela

Are 28 ani și lucrează în IT de 7. A trăit în Italia 10 ani, iar în tot acest timp a simțit dorul de casă și de cei dragi, de aceea va lupta cu și mai multă îndârjire pentru ca tinerii să aibă un viitor în România!

  1. Vlahu Nicolae

Avocat de prestigiu, Membru activ in organizatii internationale de avocati, vicepreședintele si reprezentantul României AEA INTERNATIONAL LAWYERS NETWORK.

Cunoscut ca un profesionist cu un înalt nivel de competență și devotament față de domeniul juridic, implicat activ în susținerea corectitudinii și legalității actului de justiție precum si in activitati de voluntariat.

Critică cu vehemență interferențele instanțelor europene ce dispun norme contrare Constituției României. Îmbrățișează principii conservatoare și susține valorile familiei tradiționale. În calitate de soț iubitor și tată dedicat a doi copii, înțelege importanța stabilității familiei în societatea noastră.

Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem

  1. Akkaya Felicia

Profesor, psiholog și specialist în educație. Fondator al Junior School, apreciat specialist în emisiuni de radio și TV dedicate parenting-ului. Este cofondator al primei clinici de nutriție pentru copii, Kilostop Junior, și al programului „Comunicare de top, școală de public speaking”. A primit de-a lungul carierei sale mai multe premii pentru excelență în domeniul educației.

 

  1. Axinia Adrian

Inginer, antreprenor, vicepreședinte AUR, deputat de Prahova. Este o voce respectată în Parlamentul României care luptă neobosit pentru firmele românești, un om cu mulți prieteni în rândul partidelor suveraniștilor europeni.

 

  1. Baltasiu Radu

Doctor în sociologie economică (1999). Studii de lungă durată la Universitatea din București, Universitatea din Amsterdam, stagii de pregătire la Academia de Studii Economice din Budapesta, Universitatea din Umea, Anglia Polytechnic University și Tiffin University.  Interesat de geopolitică, conservatorism, ciberspațiu, teorii sociologice, comunități istorice românești și diaspora. Directorul Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române din 2007. Expert în problematica reformei educației și a comunităților istorice în cadrul Ministerului Educației (2001-2004). Directorul Direcției Generale pentru Românii din Afara Țării în Institutul Cultural Român (2013-2018). Organizator a numeroase cercetări de teren, inițiator al unor noi metodologii de cercetare (tehnica neointerpretativă și a hărților mentale). Premiul Academiei Române în sociologie „Dimitrie Gusti” (1997). Coautor a 39 cărți, 10 lucrări multimedia – amintim „Eminescu – Întreaga operă”, a peste 60 articole în reviste de specialitate, unic autor/coordonator a șapte volume de sociologie.

 

  1. Biro Răzvan

Are 29 de ani, a absolvit studiile superioare la Târgu Mureș, specializările Istorie, respectiv Științe Politice. Este un tânăr care s-a implicat activ în organizații civice și politice din zona mișcărilor naționale și de tineret, dobândind astfel o experiență cuprinzătoare în ceea ce presupune managementul organizațiilor politice. În cadrul partidului, coordonează filiala județeană AUR Mureș din 2020, iar din 2021 ocupă funcția de Secretar General-Adjunct al Alianței pentru Unirea Românilor.

 

  1. Bruynseels Ramona-Ioana

​Absolventa a unui master in managementul administratiei publice la Universitatea Harvard – Scoala de guvernare John F Kennedy, distinsa cu doua premii speciale de catre Universitatea Harvard, absolventa de drept ca sef de promotie, cu o vasta experienta in serviciile financiar bancare si investitii in  Romania. A activat in sectorul privat, in cel non-guvernamental si a detinut pozitii apolitice in guvernul Romaniei. Recunoscuta de mediul de afaceri din Romania,a trait pe alte doua continente, a voluntariat pentru cei in nevoie, este mama a doua fetite de 13 si 11 ani, romanca 100% de la Cluj, casatorita cu un cetatean englez.

 

  1. Costea Paul

Născut în 1975, soț de 25 de ani și tată de 22, antreprenor de peste 20 de ani, specializat în consultanță de afaceri, cu precădere vânzări și marketing. A lucrat în publicitate, media și consultanță de fuziuni și achiziții, iar în ultimii 20 de ani în domeniul IT, inclusiv pentru companii precum IBM și Adobe Systems.

 

  1. Costea Peter

Doctor în jurisprudență și diplomație, acesta profesează avocatura în Houston de 33 de ani. Este fondatorul mișcării pro-familie din România și Președintele Partidului Alianța Renașterea Națională.

 

  1. Dămureanu Ringo

Deputat AUR de Dolj, Secretar al Camerei Deputaţilor. Are 50 ani, este inginer IT, căsătorit şi are doi copii: Maria şi Victor. A absolvit Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti”. Este licenţiat în Calculatoare şi are un master absolvit la SNSPA. Este autorul sistemului de admitere în liceu, care se aplică din anul 2000. Este autorul proiectului de lege pentru acordarea cetăţeniei române românilor din Balcani.

 

  1. Dascălu Cristina-Emanuela

Are o vastă experiență în relații internaționale și predare în universități de prestigiu din SUA, Italia, Turcia, Republica Moldova și alte țări. A absolvit ca șefă de promoție, cu 10 pe linie, Doctoratul Summa Cum Laude la University of Tulsa, Masteratele în Științele Comunicării și Engleză la Pittsburg State University, SUA și a predat timp de 15 ani limba engleză studenților americani. Cu 10 a absolvit și Masteratul în Drept și Administrație Publică Europeană, iar Studiile de Licență în Litere/ Filologie, dublă specializare Engleză-Română, le-a absolvit ca Șefă de Promoţie pe ţară, cu media generală 10, Diplomă de Merit la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De-a lungul carierei universitare de 30 de ani a avut diverse funcții de conducere în țară și străinătate precum Președinte de Senat, Prorector Relații Internaționale, Decan, Director Centru Cercetare, peste tot dovedind profesionalism și integritate.

 

  1. Dragoman Dragoș

Este doctor în sociologie. Absolvent al Universității din București, în prezent este conferențiar la Universitatea din Sibiu, unde predă cursuri de sociologie politică. În cursurile pe care le predă și în lucrările pe care le publică, el se ocupă de starea democrației, de drepturile și libertățile cetățenilor și de studiul cauzelor ascensiunii autoritarismului.

 

  1. Doboș Elena

O femeie ce are drept cauză Națiunea , profesor de Limba și Literatura Română , coordonator AUR Tulcea din octombrie 2020 ; cu o experiență de peste 15 ani in managementul echipelor .Licențiată in filologie și managent financiar contabil .

Disciplina , loialitatea și bucuria sunt trăsături ce o fac definesc .

Unește gândul cu vorba și fapta pentru Credință , Națiune , Familie , Libertate!

 

  1. Dumitrescu Cristina

Este specialist in comunicare. A absolvit Jurnalism, Filosofie, masterat in Comunicare si doctoratul in Stiintele Comunicarii. 10 ani a predat la Facultatea de Jurnalism a Universitatii Spiru Haret. Apoi a descoperit ca in afara de catedra poate face si altfel de proiecte, cu la fel de multa implicare, si anume cele cultural-educationale pentru romanii din comunitatile istorice romanesti.

Este în proiectul AUR încă de la început iar acum coordonatorul activităților din cadrul Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților, secretarul Juriului Național de Onoare, Disciplină şi Arbitraj AUR, şi al Comisiei Legislative AUR.

De asemenea, sprijinită de cei mai buni şi capabili colegi, organizează Congresele partidului şi dezbaterile realizate de AUR la Parlament, sau face parte din delegațiile externe ale formațiunii politice.

Are un baietel de 13 ani, vorbeste engleza, franceza, spaniola si italiana, dar iubeste tot ce reprezinta Romania Mare. Spune despre ea ca actiunile si proiectele sale sunt dedicate celeilalte parti a tarii, cea din afara granitelor: Basarabia, diaspora economica, comunitatile istorice romanesti. Pentru romanii de acolo isi doreste ca europarlamentarii romani sa faca mai mult.

 

  1. Enache Mihai

Expert în științe administrative și jurist, are o experiență de peste 8 ani în administrația publică locală din București, timp în care a implementat, în calitate de manager de proiect, investiții publice în valoare de peste 200 de milioane de euro, cele mai importante fiind Stația de Metrou Tudor Arghezi și Spitalul de Stomatologie din Sectorul 4. A fost înlăturat din administrație din cauza apartenenței la AUR. A coordonat realizarea Caravanei Medicale AUR care funcționează deja de 4 luni, în care au fost consultați peste 1500 de pacienți.

 

  1. Enachi Raisa

Are 41 de ani, este deputat AUR , membru în una din cele mai importante comisii din Parlament – Comisia juridică, de disciplină și imunități, și cel mai important mamă. O femeie cu o foarte puternica credinta in Dumnezeu, un om dedicat si muncitor care merita sa fie in Parlamentul European!

 

  1. Fițiu Avram

Absolvent al Facultății de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca, Master în Geniu Sanitar la Facultatea de Stiinţe Agronomice din Gembloux Belgia. Coordonator al masterului în limba franceză: Agricultura, schimbări climatice și siguranță alimentară. Profesor în limba franceză de Politică Agricolă Comună, Agricultură Ecologică; Gestiune zone cu înaltă valoare naturală. Autor/Coautor de 15 cărți/cursuri/manuale și de peste o sută de articole științifice indexate ISI și BDI. Secretar general al Federației Naționale de Agricultură Ecologică. Conferențiar la USAMV Cluj Napoca.

 

  1. Foriș Tiberiu

Profesor al Universității Transilvania din Brașov, titular al disciplinelor Managementul Resurselor Umane și Management Internațional.

Este director al Departamentului de Management al Universității, director executiv al patronatelor din industrie din Regiunea Centru și consultant în management.

Autor a peste 150 de articole științifice, 27 de cărți de specialitate precum și 7 cărți de poezie.

 

  1. Gherasim Laura

Laura Gherasim este mamă a doi copii, crede în importanța credinței, a familiei și a patriotismului, într-o Românie demnă și suverană în Europa.

Este licențiată în drept, a absolvit un program de studii masterale în managementul administrației publice și vorbește fluent 3 limbi străine.

Cu o experiență de peste 20 de ani în antreprenoriat, Laura Gherasim este manager într-un domeniu în care excelează bărbații: industria construcțiilor rezidențiale și de infrastructură.

Centrată pe predictibilitate, responsabilitate și fezabilitate, Laura Gherasim a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcții, în varii domenii, atât în mediul privat cât și în organizații non-guvernamentale: manager de proiect în construcții, manager de afaceri, manager financiar, expert juridic, producător de publicitate, organizator de evenimente și coordonator de proiecte socio-culturale.

 

  1. Grosu Veronica

Este prof. univ. dr. la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, este din Bucovina, iar debutul său politic a început în iarna anului 2019 cu Alianța pentru Unirea Românilor. Iubește România și tot ce este românesc, iar în ultimii ani, preocupările sale sunt centrate pe domenii de cercetare cum ar fi identificarea de soluții si metode privind evaluarea sustenabilității financiare și globale, pe analiza și raportarea financiară a firmei.

 

  1. Gurlui Silviu

Este profesor universitar doctor, fizician, conducător de doctorat și directorul Laboratorului de Optica Atmosferei Spectroscopie și Laseri la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, profesor invitat la universități de prestigiu din vest, reprezentant al României la Agenția Spațială Europeană (ESA), ca expert într-o nouă misiune spațială de cercetare terestră. A proiectat singura instalație LASER din Romania pentru cercetarea fizico-chimică a poluării, în timp real, la altitudine mare.

A publicat peste 120 de lucrari si are peste 1400 de citari in reviste de specialitate.

Profesorul Silviu Gurlui este o prezență obișnuită în mijlocul celor greu încercați, organizând în mod curent campanii locale sau naționale de ajutor pentru sinistrați, pentru copii, pentru bătrâni sau pentru bolnavi.

 

  1. Iagăr Monica

Fostă atletă de mare performanță, participantă la 2 ediții a Jocurilor Olimpice, dublă campioană europeană, campioană mondiala, mama a 3 copii. Doctor in stiintele educatiei si sportului, Maestru Emerit al Sportului, a condus cu mâna de fier Clubul sportiv Dinamo între 2016-2017, retrăgându-se din activitatea administrativă pentru a își îndeplini visul cea de a fi Mama.

Actualmente este mamă, femeie de afaceri și antrenor.

 

  1. Irindea Mirela

Are 38 de ani, o tânără antreprenoare și o patrioată adevărată. O unionistă luptătoare, care de mai bine de 10 ani militează pentru Unirea Basarabiei cu România. Visul ei este să facem, împreună, o Românie Mare și Demnă în Europa.

 

  1. Lulea Marius Dorin

este inginer constructor, doctor în inginerie civilă și instalații,  autor a 6 cărți în domeniul ingineriei construcțiilor, cel mai atestat inginer constructor din România, recunoscut expert tehnic și verificator de proiecte,  antreprenor de succes în domeniul construcțiilor, tata a 5 copii.

A participat ca inginer, expert tehnic, verificator de proiecte sau auditor energetic la realizarea a peste 15.000 de proiecte.

 

  1. Mancaș Nicușor-Cristian

Este muzician, Președinte al Fundației George Enescu, expert în politici culturale, educaționale și manageriale, atât la nivel național, cât și european, cu experiență vastă în interacțiunea cu forurile europene de la toate nivelurile.

A implementat în premieră mondială un proiect pilot de promovare pe plan internațional al Festivalului George Enescu, fiind un susținător constant al valorilor culturale românești.

Consideră că: “ Pentru o armonie europeană, România trebuie să conteze.”

 

  1. Mihăescu Mugur

A urmat cursurile facultatii de Automatizari si Calculatoare din Craiova avand apoi o cariera de peste 35 de ani in show biz si televiziune. Indragit de foarte multi români, Mugur Mihaescu este in acelasi timp antreprenor de succes si fondator al Asociatiei Investitorilor din Centrul Istoric Bucuresti, avand astazi peste 100 de angajati. Casatorit de 30 de ani cu Rodica si avand o fiica absolventa a liceului Lazar, pe nume Ivona.

 

  1. Mitrea Dumitrina

Doamna Dumitrina Mitrea este economist, specializată în Guvernare modernă și administrație publică locală, cu o experiență de 16 ani in managementul resurselor umane in mediul privat iar din 2020 este deputat în circumscripția 29 Neamț.

 

  1. Năstăsoiu Elena-Viorica

Este profesor de istorie dar și licentiata în drept, are un master in Istoria comunismului, este formator si expert national in management educational.

A coordonat timp de zece ani un amplu proiect de donație de carte către raionul Soroca din Basarabia- numit Fratele meu de pste Prut.

Premiata cu distinctia PROFESOR DE NOTA ZECE – in 2014 pentru regiunea de sud est a Romaniei, un om care a dovedit performanta in toate proiectele pe care si le-a asumat.

 

  1. Natea Liviu

Are 29 de ani, este din Târgu-Mureș și s-a alăturat mișcării AUR încă din anul 2020. Activează de mai mult timp pe segmentul naționalist-conservator în zona politică și civică.

Este licențiat în Științe Politice și Administrative la Universitatea “Babeș- Bolyai” din Cluj, unde a terminat ca șef de promoție, a urmat cursuri de masterat în Relații Internaționale la SNSPA București + un curs postuniversitar în același domeniu la Universitatea Coventry din Marea Britanie. A lucrat de-a lungul timpului în mai multe companii multinaționale, este un atent urmăritor al fenomenelor geopolitice și dorește ca interesele românilor să fie mai presus de orice!

 

  1. Nicolescu Maria-Lăcrimioara

Este cunoscută în lumea artistică sub numele de Mara Nicolescu.

S-a impus ca o figură marcantă pe scena teatrului și în lumea filmului. O știți cu siguranță din filmul memorabil Filantropica.

Mara este și scenaristă de film cu numeroase participări la festivalurile din străinătate, dar și o pasionată de matematică.

A venit lângă noi convinsă că Uniunea Europeană ori va fi o Europă a Națiunilor suverane, ori nu va mai fi o Europă democratică.

 

  1. Olteanu Vlad

Este jurist și economist (cu studii de specialitate în Belgia, Franța și Marea Britanie). Inițial a absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității București, după care și-a continuat cariera profesională la Bruxelles din 1999. Expert în drept european, economie și politici europene, Vlad Olteanu a colaborat cu cabinete de avocatură și de consultanță de prim rang. În toate funcțiile pe care le-a avut a încercat să ajute România și pe cetățenii români care au avut nevoie de sprijin. Convins de valoarea deosebită a culturii noastre, acesta a contribuit substanțial la organizarea unor evenimente culturale românești de înaltă ținută în capitala europeană.

 

  1. Păucean Fernandes Luminița

In varsta de 46 de ani, un manager convins. A studiat managementul activităților turistice și aduce cu ea și o vastă experiență în domeniu, din Peninsula Iberică. Luminița își pune problema valorilor, atunci când întreprinde ceva, și consideră, că elementul uman este determinant în activitățile desfășurate.

A pune lucrurile în mișcare, înseamnă, a te întâlni cu Luminița.

 

  1. Petcu Simona-Maria

Este Lector Universitar si Doctor in Psihologie. La cei 44 de ani ai sai, Simona Maria Petcu este mamă a 4 copiii, 3 baieti si o fata. Femeie puternica si de succes, Simona Maria Petcu este si Mediator Autorizat. Prin activitatea sa de mediere reuseste sa aduca pacea, intelegerea si echilibrul in vietile oamenilor care apeleaza la mediere. Simona Maria Petcu este o veritabila aparatoare a credintei noastre ortodoxe, iubeste cantecul popular si bucatele noastre traditionale, dar si portul popular pe care il imbraca cu mandrie si bucurie ori de cate ori are ocazia.

 

  1. Piperea Gheorghe

Este avocat, profesor universitar la Facultatea de Drept din București, și fost judecător

Este, de asemenea, practician în insolvență, de numele său fiind legată salvarea de la dispariție a două mari întreprinderi romănești, Oltchim și Radet.

Doctor în drept al Universității Sorbona și al Universității din București, Este si conducător de doctorat la Școala Doctorală a Facultății de Drept a Universității București.

 

  1. Popa Ioan-Aurelian

Probabil cel mai viral activist civic din România, zis și haiducul NEsupus din pLandemie. De curând, a obținut prima anulare integrală și definitivă a stării de alertă din România.

Ne-a informat din timp în ciuda mega cenzurii impuse de mediul online.

S-a opus NEdreptății dar și CONTROLULUI exercitat ILOGIC asupra CETĂȚENILOR

Este vârf de lance în lupta pentru drepturi și libertăți INDIVIDUALE.

A promovat constant valorile Suveranist-Patriotice ale românilor.

 

  1. Popa Mihai Silviu

Este jurist financiar cu o experiență vastă în domeniul fondurilor europene nerambursabile, care și-a demonstrat competența atât în companii private, cât și în diverse instituții europene. Contribuția sa la dezvoltarea mai multor fonduri europene destinate sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii, precum și fonduri cu caracter umanitar pentru țări în curs de dezvoltare, este remarcabilă. Experiența sa profesională a fost acumulată în țări precum Danemarca, Spania, Belgia și, desigur, România, reflectând diversitatea și perspectiva sa internațională. Acesta este un expert în domeniul juridic și financiar și un susținător dedicat al dezvoltării economice și sociale a României prin intermediul fondurilor europene.

 

  1. Sturza Șerban Dimitrie

Este descendent direct al domnitorului Moldovei, Mihail Sturdza. De 20 ani este invitat, în mod constant, în cercurile diplomatice de la București, invitații pe care mereu le acceptă pentru a pune România sub cea mai bună lumină în ochii ambasadorilor si diplomaților străini în post la București, cu care ajunge să stabilească relații strânse de prietenie. Consul Onorific al Macedoniei de Nord la Constanța, Președinte de Onoare al Asociației ROST, Principele Șerban Dimitrie Sturdza este un adevărat om de dreapta, soț, tată, apropiat bisericii și patriot, un om al dialogului, o persoană care știe să clădească punți și să distrugă barierele dintre oameni.

 

  1. Tanasă Dan

Vicepreședinte AUR, a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Drept, ambele in cadrul Universității “Transilvania” din Brasov și are un masterat în Comunicare și Relații publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. A activat peste 20 de ani în cadrul societatii civile din judetele Covasna si Harghita si a câștigat peste 250 de procese in instațele din tara pentru apărarea simbolurilor nationale si a limbii oficiale de stat. In 2016 a publicat volumul „Uitati in inima României”, o carte document despre discriminarea sistematica a românilor din Covasna si Harghita. Este căsătorit și are doi copii.

 

  1. Târziu Claudiu Richard

Presedintele Consiliului National de Conducere AUR, azi in calitate de candidat la Parlamentul European.

Claudiu Târziu este coordonatorul Comisiilor de Specialitate care funcționează în cadrul partidului și liderul grupului AUR din Senatul României.

Fost jurnalist și activist civic timp de 28 de ani, Claudiu Târziu este scriitor, antreprenor cultural și gânditor conservator.

Claudiu Târziu a intrat în politică în anul 2019, cînd a fondat partidul AUR, alături de George Simion.

 

  1. Teodorescu Maria-Georgiana

Este mamă, avocat penalist, lector universitar doctor și un reputat apărător al drepturilor și libertăților oamenilor. În calitate de cadru didactic universitar a publicat numeroase lucrări științifice și a participat la foarte multe conferințe naționale și internaționale din domeniul dreptului în calitate de speaker.

 

  1. Terheș Cristian

Ales in 2019 in Parlamentul European a dovedit ca poti face politica la nivel european fara sa stai in genunchi. E cel care a aratat lumii intregi abuzul din spatele contractelor semnate de Ursula von der Leyen, singurul europarlamentar care a intrat in parlament fara certificat verde si care s-a luptat continuu impotriva abuzurilor din pandemie. A ridicat steagul Romaniei vorbind in fata a zeci de mii de protestatari in Bruxelles, Amsterdan sau Stockholm, unde a sustinut necesitatea respectarii drepturilor omului in UE.

 

  1. Ursu Aurora

Are 46 ani, este căsătorită și este mama unui copil de 9 ani. Este psiholog, are o experiență în antreprenoriat de 12 ani și experiență în business development. De asemenea, are experiență în accesarea și implementarea de proiecte din fonduri europene. În ultimii 2 ani s-a implicat activ pe segmentul susținerii femeilor din zone defavorizate prin coordonarea unui. ONG in zona Centru. Relocare în Spania de o lună, unde construiește o comunitate de antreprenori români.

 

  1. Vîlcu Selena Gabriela

Are 28 ani și lucrează în IT de 7. A trăit în Italia 10 ani, iar în tot acest timp a simțit dorul de casă și de cei dragi, de aceea va lupta cu și mai multă îndârjire pentru ca tinerii să aibă un viitor în România!

 

  1. Vlahu Nicolae

Avocat de prestigiu, Membru activ in organizatii internationale de avocati, vicepreședintele si reprezentantul României AEA INTERNATIONAL LAWYERS NETWORK.

Cunoscut ca un profesionist cu un înalt nivel de competență și devotament față de domeniul juridic, implicat activ în susținerea corectitudinii și legalității actului de justiție precum si in activitati de voluntariat.

Critică cu vehemență interferențele instanțelor europene ce dispun norme contrare Constituției României. Îmbrățișează principii conservatoare și susține valorile familiei tradiționale. În calitate de soț iubitor și tată dedicat a doi copii, înțelege importanța stabilității familiei în societatea noastră.

Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem

  1. Akkaya Felicia

Profesor, psiholog și specialist în educație. Fondator al Junior School, apreciat specialist în emisiuni de radio și TV dedicate parenting-ului. Este cofondator al primei clinici de nutriție pentru copii, Kilostop Junior, și al programului „Comunicare de top, școală de public speaking”. A primit de-a lungul carierei sale mai multe premii pentru excelență în domeniul educației.

 

  1. Axinia Adrian

Inginer, antreprenor, vicepreședinte AUR, deputat de Prahova. Este o voce respectată în Parlamentul României care luptă neobosit pentru firmele românești, un om cu mulți prieteni în rândul partidelor suveraniștilor europeni.

 

  1. Baltasiu Radu

Doctor în sociologie economică (1999). Studii de lungă durată la Universitatea din București, Universitatea din Amsterdam, stagii de pregătire la Academia de Studii Economice din Budapesta, Universitatea din Umea, Anglia Polytechnic University și Tiffin University.  Interesat de geopolitică, conservatorism, ciberspațiu, teorii sociologice, comunități istorice românești și diaspora. Directorul Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române din 2007. Expert în problematica reformei educației și a comunităților istorice în cadrul Ministerului Educației (2001-2004). Directorul Direcției Generale pentru Românii din Afara Țării în Institutul Cultural Român (2013-2018). Organizator a numeroase cercetări de teren, inițiator al unor noi metodologii de cercetare (tehnica neointerpretativă și a hărților mentale). Premiul Academiei Române în sociologie „Dimitrie Gusti” (1997). Coautor a 39 cărți, 10 lucrări multimedia – amintim „Eminescu – Întreaga operă”, a peste 60 articole în reviste de specialitate, unic autor/coordonator a șapte volume de sociologie.

 

  1. Biro Răzvan

Are 29 de ani, a absolvit studiile superioare la Târgu Mureș, specializările Istorie, respectiv Științe Politice. Este un tânăr care s-a implicat activ în organizații civice și politice din zona mișcărilor naționale și de tineret, dobândind astfel o experiență cuprinzătoare în ceea ce presupune managementul organizațiilor politice. În cadrul partidului, coordonează filiala județeană AUR Mureș din 2020, iar din 2021 ocupă funcția de Secretar General-Adjunct al Alianței pentru Unirea Românilor.

 

  1. Bruynseels Ramona-Ioana

​Absolventa a unui master in managementul administratiei publice la Universitatea Harvard – Scoala de guvernare John F Kennedy, distinsa cu doua premii speciale de catre Universitatea Harvard, absolventa de drept ca sef de promotie, cu o vasta experienta in serviciile financiar bancare si investitii in  Romania. A activat in sectorul privat, in cel non-guvernamental si a detinut pozitii apolitice in guvernul Romaniei. Recunoscuta de mediul de afaceri din Romania,a trait pe alte doua continente, a voluntariat pentru cei in nevoie, este mama a doua fetite de 13 si 11 ani, romanca 100% de la Cluj, casatorita cu un cetatean englez.

 

  1. Costea Paul

Născut în 1975, soț de 25 de ani și tată de 22, antreprenor de peste 20 de ani, specializat în consultanță de afaceri, cu precădere vânzări și marketing. A lucrat în publicitate, media și consultanță de fuziuni și achiziții, iar în ultimii 20 de ani în domeniul IT, inclusiv pentru companii precum IBM și Adobe Systems.

 

  1. Costea Peter

Doctor în jurisprudență și diplomație, acesta profesează avocatura în Houston de 33 de ani. Este fondatorul mișcării pro-familie din România și Președintele Partidului Alianța Renașterea Națională.

 

  1. Dămureanu Ringo

Deputat AUR de Dolj, Secretar al Camerei Deputaţilor. Are 50 ani, este inginer IT, căsătorit şi are doi copii: Maria şi Victor. A absolvit Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti”. Este licenţiat în Calculatoare şi are un master absolvit la SNSPA. Este autorul sistemului de admitere în liceu, care se aplică din anul 2000. Este autorul proiectului de lege pentru acordarea cetăţeniei române românilor din Balcani.

 

  1. Dascălu Cristina-Emanuela

Are o vastă experiență în relații internaționale și predare în universități de prestigiu din SUA, Italia, Turcia, Republica Moldova și alte țări. A absolvit ca șefă de promoție, cu 10 pe linie, Doctoratul Summa Cum Laude la University of Tulsa, Masteratele în Științele Comunicării și Engleză la Pittsburg State University, SUA și a predat timp de 15 ani limba engleză studenților americani. Cu 10 a absolvit și Masteratul în Drept și Administrație Publică Europeană, iar Studiile de Licență în Litere/ Filologie, dublă specializare Engleză-Română, le-a absolvit ca Șefă de Promoţie pe ţară, cu media generală 10, Diplomă de Merit la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De-a lungul carierei universitare de 30 de ani a avut diverse funcții de conducere în țară și străinătate precum Președinte de Senat, Prorector Relații Internaționale, Decan, Director Centru Cercetare, peste tot dovedind profesionalism și integritate.

 

  1. Dragoman Dragoș

Este doctor în sociologie. Absolvent al Universității din București, în prezent este conferențiar la Universitatea din Sibiu, unde predă cursuri de sociologie politică. În cursurile pe care le predă și în lucrările pe care le publică, el se ocupă de starea democrației, de drepturile și libertățile cetățenilor și de studiul cauzelor ascensiunii autoritarismului.

 

  1. Doboș Elena

O femeie ce are drept cauză Națiunea , profesor de Limba și Literatura Română , coordonator AUR Tulcea din octombrie 2020 ; cu o experiență de peste 15 ani in managementul echipelor .Licențiată in filologie și managent financiar contabil .

Disciplina , loialitatea și bucuria sunt trăsături ce o fac definesc .

Unește gândul cu vorba și fapta pentru Credință , Națiune , Familie , Libertate!

 

  1. Dumitrescu Cristina

Este specialist in comunicare. A absolvit Jurnalism, Filosofie, masterat in Comunicare si doctoratul in Stiintele Comunicarii. 10 ani a predat la Facultatea de Jurnalism a Universitatii Spiru Haret. Apoi a descoperit ca in afara de catedra poate face si altfel de proiecte, cu la fel de multa implicare, si anume cele cultural-educationale pentru romanii din comunitatile istorice romanesti.

Este în proiectul AUR încă de la început iar acum coordonatorul activităților din cadrul Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților, secretarul Juriului Național de Onoare, Disciplină şi Arbitraj AUR, şi al Comisiei Legislative AUR.

De asemenea, sprijinită de cei mai buni şi capabili colegi, organizează Congresele partidului şi dezbaterile realizate de AUR la Parlament, sau face parte din delegațiile externe ale formațiunii politice.

Are un baietel de 13 ani, vorbeste engleza, franceza, spaniola si italiana, dar iubeste tot ce reprezinta Romania Mare. Spune despre ea ca actiunile si proiectele sale sunt dedicate celeilalte parti a tarii, cea din afara granitelor: Basarabia, diaspora economica, comunitatile istorice romanesti. Pentru romanii de acolo isi doreste ca europarlamentarii romani sa faca mai mult.

 

  1. Enache Mihai

Expert în științe administrative și jurist, are o experiență de peste 8 ani în administrația publică locală din București, timp în care a implementat, în calitate de manager de proiect, investiții publice în valoare de peste 200 de milioane de euro, cele mai importante fiind Stația de Metrou Tudor Arghezi și Spitalul de Stomatologie din Sectorul 4. A fost înlăturat din administrație din cauza apartenenței la AUR. A coordonat realizarea Caravanei Medicale AUR care funcționează deja de 4 luni, în care au fost consultați peste 1500 de pacienți.

 

  1. Enachi Raisa

Are 41 de ani, este deputat AUR , membru în una din cele mai importante comisii din Parlament – Comisia juridică, de disciplină și imunități, și cel mai important mamă. O femeie cu o foarte puternica credinta in Dumnezeu, un om dedicat si muncitor care merita sa fie in Parlamentul European!

 

  1. Fițiu Avram

Absolvent al Facultății de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca, Master în Geniu Sanitar la Facultatea de Stiinţe Agronomice din Gembloux Belgia. Coordonator al masterului în limba franceză: Agricultura, schimbări climatice și siguranță alimentară. Profesor în limba franceză de Politică Agricolă Comună, Agricultură Ecologică; Gestiune zone cu înaltă valoare naturală. Autor/Coautor de 15 cărți/cursuri/manuale și de peste o sută de articole științifice indexate ISI și BDI. Secretar general al Federației Naționale de Agricultură Ecologică. Conferențiar la USAMV Cluj Napoca.

 

  1. Foriș Tiberiu

Profesor al Universității Transilvania din Brașov, titular al disciplinelor Managementul Resurselor Umane și Management Internațional.

Este director al Departamentului de Management al Universității, director executiv al patronatelor din industrie din Regiunea Centru și consultant în management.

Autor a peste 150 de articole științifice, 27 de cărți de specialitate precum și 7 cărți de poezie.

 

  1. Gherasim Laura

Laura Gherasim este mamă a doi copii, crede în importanța credinței, a familiei și a patriotismului, într-o Românie demnă și suverană în Europa.

Este licențiată în drept, a absolvit un program de studii masterale în managementul administrației publice și vorbește fluent 3 limbi străine.

Cu o experiență de peste 20 de ani în antreprenoriat, Laura Gherasim este manager într-un domeniu în care excelează bărbații: industria construcțiilor rezidențiale și de infrastructură.

Centrată pe predictibilitate, responsabilitate și fezabilitate, Laura Gherasim a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcții, în varii domenii, atât în mediul privat cât și în organizații non-guvernamentale: manager de proiect în construcții, manager de afaceri, manager financiar, expert juridic, producător de publicitate, organizator de evenimente și coordonator de proiecte socio-culturale.

 

  1. Grosu Veronica

Este prof. univ. dr. la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, este din Bucovina, iar debutul său politic a început în iarna anului 2019 cu Alianța pentru Unirea Românilor. Iubește România și tot ce este românesc, iar în ultimii ani, preocupările sale sunt centrate pe domenii de cercetare cum ar fi identificarea de soluții si metode privind evaluarea sustenabilității financiare și globale, pe analiza și raportarea financiară a firmei.

 

  1. Gurlui Silviu

Este profesor universitar doctor, fizician, conducător de doctorat și directorul Laboratorului de Optica Atmosferei Spectroscopie și Laseri la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, profesor invitat la universități de prestigiu din vest, reprezentant al României la Agenția Spațială Europeană (ESA), ca expert într-o nouă misiune spațială de cercetare terestră. A proiectat singura instalație LASER din Romania pentru cercetarea fizico-chimică a poluării, în timp real, la altitudine mare.

A publicat peste 120 de lucrari si are peste 1400 de citari in reviste de specialitate.

Profesorul Silviu Gurlui este o prezență obișnuită în mijlocul celor greu încercați, organizând în mod curent campanii locale sau naționale de ajutor pentru sinistrați, pentru copii, pentru bătrâni sau pentru bolnavi.

 

  1. Iagăr Monica

Fostă atletă de mare performanță, participantă la 2 ediții a Jocurilor Olimpice, dublă campioană europeană, campioană mondiala, mama a 3 copii. Doctor in stiintele educatiei si sportului, Maestru Emerit al Sportului, a condus cu mâna de fier Clubul sportiv Dinamo între 2016-2017, retrăgându-se din activitatea administrativă pentru a își îndeplini visul cea de a fi Mama.

Actualmente este mamă, femeie de afaceri și antrenor.

 

  1. Irindea Mirela

Are 38 de ani, o tânără antreprenoare și o patrioată adevărată. O unionistă luptătoare, care de mai bine de 10 ani militează pentru Unirea Basarabiei cu România. Visul ei este să facem, împreună, o Românie Mare și Demnă în Europa.

 

  1. Lulea Marius Dorin

este inginer constructor, doctor în inginerie civilă și instalații,  autor a 6 cărți în domeniul ingineriei construcțiilor, cel mai atestat inginer constructor din România, recunoscut expert tehnic și verificator de proiecte,  antreprenor de succes în domeniul construcțiilor, tata a 5 copii.

A participat ca inginer, expert tehnic, verificator de proiecte sau auditor energetic la realizarea a peste 15.000 de proiecte.

 

  1. Mancaș Nicușor-Cristian

Este muzician, Președinte al Fundației George Enescu, expert în politici culturale, educaționale și manageriale, atât la nivel național, cât și european, cu experiență vastă în interacțiunea cu forurile europene de la toate nivelurile.

A implementat în premieră mondială un proiect pilot de promovare pe plan internațional al Festivalului George Enescu, fiind un susținător constant al valorilor culturale românești.

Consideră că: “ Pentru o armonie europeană, România trebuie să conteze.”

 

  1. Mihăescu Mugur

A urmat cursurile facultatii de Automatizari si Calculatoare din Craiova avand apoi o cariera de peste 35 de ani in show biz si televiziune. Indragit de foarte multi români, Mugur Mihaescu este in acelasi timp antreprenor de succes si fondator al Asociatiei Investitorilor din Centrul Istoric Bucuresti, avand astazi peste 100 de angajati. Casatorit de 30 de ani cu Rodica si avand o fiica absolventa a liceului Lazar, pe nume Ivona.

 

  1. Mitrea Dumitrina

Doamna Dumitrina Mitrea este economist, specializată în Guvernare modernă și administrație publică locală, cu o experiență de 16 ani in managementul resurselor umane in mediul privat iar din 2020 este deputat în circumscripția 29 Neamț.

 

  1. Năstăsoiu Elena-Viorica

Este profesor de istorie dar și licentiata în drept, are un master in Istoria comunismului, este formator si expert national in management educational.

A coordonat timp de zece ani un amplu proiect de donație de carte către raionul Soroca din Basarabia- numit Fratele meu de pste Prut.

Premiata cu distinctia PROFESOR DE NOTA ZECE – in 2014 pentru regiunea de sud est a Romaniei, un om care a dovedit performanta in toate proiectele pe care si le-a asumat.

 

  1. Natea Liviu

Are 29 de ani, este din Târgu-Mureș și s-a alăturat mișcării AUR încă din anul 2020. Activează de mai mult timp pe segmentul naționalist-conservator în zona politică și civică.

Este licențiat în Științe Politice și Administrative la Universitatea “Babeș- Bolyai” din Cluj, unde a terminat ca șef de promoție, a urmat cursuri de masterat în Relații Internaționale la SNSPA București + un curs postuniversitar în același domeniu la Universitatea Coventry din Marea Britanie. A lucrat de-a lungul timpului în mai multe companii multinaționale, este un atent urmăritor al fenomenelor geopolitice și dorește ca interesele românilor să fie mai presus de orice!

 

  1. Nicolescu Maria-Lăcrimioara

Este cunoscută în lumea artistică sub numele de Mara Nicolescu.

S-a impus ca o figură marcantă pe scena teatrului și în lumea filmului. O știți cu siguranță din filmul memorabil Filantropica.

Mara este și scenaristă de film cu numeroase participări la festivalurile din străinătate, dar și o pasionată de matematică.

A venit lângă noi convinsă că Uniunea Europeană ori va fi o Europă a Națiunilor suverane, ori nu va mai fi o Europă democratică.

 

  1. Olteanu Vlad

Este jurist și economist (cu studii de specialitate în Belgia, Franța și Marea Britanie). Inițial a absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității București, după care și-a continuat cariera profesională la Bruxelles din 1999. Expert în drept european, economie și politici europene, Vlad Olteanu a colaborat cu cabinete de avocatură și de consultanță de prim rang. În toate funcțiile pe care le-a avut a încercat să ajute România și pe cetățenii români care au avut nevoie de sprijin. Convins de valoarea deosebită a culturii noastre, acesta a contribuit substanțial la organizarea unor evenimente culturale românești de înaltă ținută în capitala europeană.

 

  1. Păucean Fernandes Luminița

In varsta de 46 de ani, un manager convins. A studiat managementul activităților turistice și aduce cu ea și o vastă experiență în domeniu, din Peninsula Iberică. Luminița își pune problema valorilor, atunci când întreprinde ceva, și consideră, că elementul uman este determinant în activitățile desfășurate.

A pune lucrurile în mișcare, înseamnă, a te întâlni cu Luminița.

 

  1. Petcu Simona-Maria

Este Lector Universitar si Doctor in Psihologie. La cei 44 de ani ai sai, Simona Maria Petcu este mamă a 4 copiii, 3 baieti si o fata. Femeie puternica si de succes, Simona Maria Petcu este si Mediator Autorizat. Prin activitatea sa de mediere reuseste sa aduca pacea, intelegerea si echilibrul in vietile oamenilor care apeleaza la mediere. Simona Maria Petcu este o veritabila aparatoare a credintei noastre ortodoxe, iubeste cantecul popular si bucatele noastre traditionale, dar si portul popular pe care il imbraca cu mandrie si bucurie ori de cate ori are ocazia.

 

  1. Piperea Gheorghe

Este avocat, profesor universitar la Facultatea de Drept din București, și fost judecător

Este, de asemenea, practician în insolvență, de numele său fiind legată salvarea de la dispariție a două mari întreprinderi romănești, Oltchim și Radet.

Doctor în drept al Universității Sorbona și al Universității din București, Este si conducător de doctorat la Școala Doctorală a Facultății de Drept a Universității București.

 

  1. Popa Ioan-Aurelian

Probabil cel mai viral activist civic din România, zis și haiducul NEsupus din pLandemie. De curând, a obținut prima anulare integrală și definitivă a stării de alertă din România.

Ne-a informat din timp în ciuda mega cenzurii impuse de mediul online.

S-a opus NEdreptății dar și CONTROLULUI exercitat ILOGIC asupra CETĂȚENILOR

Este vârf de lance în lupta pentru drepturi și libertăți INDIVIDUALE.

A promovat constant valorile Suveranist-Patriotice ale românilor.

 

  1. Popa Mihai Silviu

Este jurist financiar cu o experiență vastă în domeniul fondurilor europene nerambursabile, care și-a demonstrat competența atât în companii private, cât și în diverse instituții europene. Contribuția sa la dezvoltarea mai multor fonduri europene destinate sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii, precum și fonduri cu caracter umanitar pentru țări în curs de dezvoltare, este remarcabilă. Experiența sa profesională a fost acumulată în țări precum Danemarca, Spania, Belgia și, desigur, România, reflectând diversitatea și perspectiva sa internațională. Acesta este un expert în domeniul juridic și financiar și un susținător dedicat al dezvoltării economice și sociale a României prin intermediul fondurilor europene.

 

  1. Sturza Șerban Dimitrie

Este descendent direct al domnitorului Moldovei, Mihail Sturdza. De 20 ani este invitat, în mod constant, în cercurile diplomatice de la București, invitații pe care mereu le acceptă pentru a pune România sub cea mai bună lumină în ochii ambasadorilor si diplomaților străini în post la București, cu care ajunge să stabilească relații strânse de prietenie. Consul Onorific al Macedoniei de Nord la Constanța, Președinte de Onoare al Asociației ROST, Principele Șerban Dimitrie Sturdza este un adevărat om de dreapta, soț, tată, apropiat bisericii și patriot, un om al dialogului, o persoană care știe să clădească punți și să distrugă barierele dintre oameni.

 

  1. Tanasă Dan

Vicepreședinte AUR, a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Drept, ambele in cadrul Universității “Transilvania” din Brasov și are un masterat în Comunicare și Relații publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. A activat peste 20 de ani în cadrul societatii civile din judetele Covasna si Harghita si a câștigat peste 250 de procese in instațele din tara pentru apărarea simbolurilor nationale si a limbii oficiale de stat. In 2016 a publicat volumul „Uitati in inima României”, o carte document despre discriminarea sistematica a românilor din Covasna si Harghita. Este căsătorit și are doi copii.

 

  1. Târziu Claudiu Richard

Presedintele Consiliului National de Conducere AUR, azi in calitate de candidat la Parlamentul European.

Claudiu Târziu este coordonatorul Comisiilor de Specialitate care funcționează în cadrul partidului și liderul grupului AUR din Senatul României.

Fost jurnalist și activist civic timp de 28 de ani, Claudiu Târziu este scriitor, antreprenor cultural și gânditor conservator.

Claudiu Târziu a intrat în politică în anul 2019, cînd a fondat partidul AUR, alături de George Simion.

 

  1. Teodorescu Maria-Georgiana

Este mamă, avocat penalist, lector universitar doctor și un reputat apărător al drepturilor și libertăților oamenilor. În calitate de cadru didactic universitar a publicat numeroase lucrări științifice și a participat la foarte multe conferințe naționale și internaționale din domeniul dreptului în calitate de speaker.

 

  1. Terheș Cristian

Ales in 2019 in Parlamentul European a dovedit ca poti face politica la nivel european fara sa stai in genunchi. E cel care a aratat lumii intregi abuzul din spatele contractelor semnate de Ursula von der Leyen, singurul europarlamentar care a intrat in parlament fara certificat verde si care s-a luptat continuu impotriva abuzurilor din pandemie. A ridicat steagul Romaniei vorbind in fata a zeci de mii de protestatari in Bruxelles, Amsterdan sau Stockholm, unde a sustinut necesitatea respectarii drepturilor omului in UE.

 

  1. Ursu Aurora

Are 46 ani, este căsătorită și este mama unui copil de 9 ani. Este psiholog, are o experiență în antreprenoriat de 12 ani și experiență în business development. De asemenea, are experiență în accesarea și implementarea de proiecte din fonduri europene. În ultimii 2 ani s-a implicat activ pe segmentul susținerii femeilor din zone defavorizate prin coordonarea unui. ONG in zona Centru. Relocare în Spania de o lună, unde construiește o comunitate de antreprenori români.

 

  1. Vîlcu Selena Gabriela

Are 28 ani și lucrează în IT de 7. A trăit în Italia 10 ani, iar în tot acest timp a simțit dorul de casă și de cei dragi, de aceea va lupta cu și mai multă îndârjire pentru ca tinerii să aibă un viitor în România!

 

  1. Vlahu Nicolae

Avocat de prestigiu, Membru activ in organizatii internationale de avocati, vicepreședintele si reprezentantul României AEA INTERNATIONAL LAWYERS NETWORK.

Cunoscut ca un profesionist cu un înalt nivel de competență și devotament față de domeniul juridic, implicat activ în susținerea corectitudinii și legalității actului de justiție precum si in activitati de voluntariat.

Critică cu vehemență interferențele instanțelor europene ce dispun norme contrare Constituției României. Îmbrățișează principii conservatoare și susține valorile familiei tradiționale. În calitate de soț iubitor și tată dedicat a doi copii, înțelege importanța stabilității familiei în societatea noastră.

Related Posts