George Simion, președinte AUR: „Problema lor în 2024 este exact diaspora! Sunteți principalul inamic al acestui sistem bolnav care jefuiește România”

George Simion, președinte AUR: „Problema lor în 2024 este exact diaspora! Sunteți principalul inamic al acestui sistem bolnav care jefuiește România”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat duminică, 21 ianuarie, la Lodi, în Italia, lista pe care o propune pentru alegerile europarlamentare de anul acesta. AUR propune o listă compusă din profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România.

Președintele AUR, George Simion, a transmis participanților la evenimentul din Italia că AUR are oameni valoroși pe care îi poate promova, cu care poate candida. Potrivit liderului AUR, nu există o mulțumire mai mare pe care ar putea să o aibă decât aceea de a-i vedea pe cei care sunt alături de AUR mândri de mișcarea din care fac parte.

„Sunt tare fericit că sunt astăzi alături de voi, că am dus proiectul AUR până aici, în ianuarie 2024. Drumul o să fie greu și de abia începe cu adevărat! (…) Acum 3 ani am pornit un proiect politic căruia mulți nu îi dădeau nicio șansă. Voi i-ați dat o șansă, de aici din Lombardia până în Sicilia și Sardinia și ne-ați trimis în Parlamentul României. Mulțumesc pentru asta!”, a spus liderul AUR.

În cadrul discursului său, George Simion a menționat că nu există familie din România care să nu aibă membri, care să nu aibă prieteni, care să nu aibă cunoscuți care astăzi să fie în Italia, în Spania, în Marea Britanie, în Germania. „Nu este corect, nu este drept ca să fiți alungați aici”.

Președintele AUR a declarat că problema sistemului bolnav care jefuiește România este în 2024 tocmai diaspora. „Sunteți principalul inamic al acestui sistem bolnav care jefuiește România. Și, pentru că acum diaspora nu mai votează Klaus Iohannis, pentru că acum diaspora nu mai votează Rareș Bogdan, ce s-au gândit covrigarii care conduc România? Să nu lăsăm diaspora să voteze”.

Acesta a subliniat că AUR a trimis solicitări oficiale prin care a prezentat reprezentanților Ministerului de Externe procedura pentru vot prin corespondență, procedura pentru înființare de secții noi.

„Care a fost răspunsul lor? După 1 aprilie dăm drumul la o platformă web votstrainatate.ro. 1 aprilie? Voi credeți că mai este ziua păcălelilor și ne mai puteți lua de proști? Credeți că vă mai puteți bate joc cu partide inventate care să ia din voturile AUR, cu proteste deturnate, cu falsificarea voturilor, de 6 milioane de români care muncesc din greu în străinătate și pe care i-ați alungat în străinătate ca să nu aveți proteste? Mai mult ca sigur, doamna Luminița Odobescu, care se ocupă cu tot felul de planuri machiavellice la forumul de la Davos, va reduce la maxim numărul de secții de vot pentru diaspora, pentru că planul lor este ca în Parlamentul European să trimită în continuare aceiași moși obosiți, aceiași nepoți, aceleași pile, aceleași sinecuri”, a mai spus George Simion.

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, candidat din partea AUR la alegerile europarlamentare, a spus că, la oricare român vom merge în diaspora, vom găsi cele cinci elemente definitorii ale identității naționale: limba română, portul tradițional, steagul tricolor, cântecul străvechi și tradiția care este bazată pe credința creștină.

„Dumneavoastră sunteți aici, în Italia, reprezentanții acestei străvechi civilizații românești și europene, sunteți reprezentanții unei națiuni care a creat cultură și civilizație în Europa și din acest motiv niciunul dintre noi nu are a se rușina și nu are a se considera inferior niciunei alte națiuni. (…) Suntem vechi europeni, nu suntem venetici, nu trebuie să fim îngăduiți. Noi suntem europeni și punct. Noi suntem români și punct. Și ne vom apăra această identitate în fața oricărui val neomarxist, în fața oricărui dictat bruxellez ideologic, în fața oricărei tentative de a se instaura un nou totalitarism în Europa și în lume”, a spus liderul senatorilor AUR.

Claudiu Târziu a adăugat că românilor din diaspora nu trebuie să le fie îngrădit dreptul de a vota. „Atât doamna ministru, Luminița Odobescu, cât și premierul Marcel Ciolacu și, de asemenea, președintele, încă în funcție, Klaus Iohannis, trebuie să înțeleagă că nu își mai pot bate joc de români, că nu au voie să le interzică românilor din țară sau de afară să își exprime votul, că e momentul, măcar pe final de mandat, să facă o dată ce trebuie pentru români și România și să organizeze alegerile libere și să permită ca românii să își impună voința. Voința lor este AUR! Avem o singură șansă, aceasta a lui 2024 de a porni pe drumul de recuperare a normalității, împreună”, a spus președintele CNC al AUR.

La evenimentul de prezentare a candidaților AUR, europarlamentarul Cristian Terheș, a spus că miza alegerilor europarlamentare este despre fiecare dintre noi. „Vrem să trăim într-o societate liberă sau în tiranie? Vrem suveranitate sau vasalitate? Suntem aici pentru voi, luptăm pentru voi, iar obiectivul nostru este acela de a readuce libertatea în Europa și prosperitatea, astfel încât tuturor să ne meargă bine, iar cei care au plecat de acasă să se întoarcă, iar cei care au rămas să nu își dorească să mai plece”.

„În câteva luni, în luna iunie 2024, alegerea pe care o avem în fața noastră e foarte simplă. Ce fel de Europă dorim din iunie 2024? O Europă a națiunilor și una în care identitatea națională a fiecărei națiuni e respectată, apărată, promovată, protejată sau o Europă unde se șterge identitatea tuturor națiunilor și ne transformăm într-o cohortă? Gândiți-vă ce ar fi Europa astăzi fără acest mozaic minunat de limbi, de tradiții, de culturi, de identități. Asta e ceea ce ne face diferiți de restul lumii. Nu înseamnă că dacă ai intrat în acest proiect european trebuie să renunți la propriile interese și propria identitate”, a subliniat Cristian Terheș.

De asemenea, prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a spus celor prezenți că „Europa pe care ne-o dorim noi, cei de la AUR, și pentru care vom lupta în Parlamentul European este o Europă creștină, este o Europă a națiunilor. Ceea ce ne dorim este ca drepturile majorității să fie respectate. Eu am 5 copii. Nu îmi doresc ca Europa să devină asemenea Sodomei și Gomorei, ca o minoritate să dicteze copiilor mei ce au voie și ceea ce nu au voie. Însă, pentru asta trebuie să ne implicăm cu toții”.

Related Posts