George Simion, la evenimentul de prezentare a candidaților la Timișoara: „Să nu fie frică! Aveți curaj, pentru și cei de dinaintea noastră au reușit având curaj”

George Simion, la evenimentul de prezentare a candidaților la Timișoara: „Să nu vă fie frică! Aveți curaj, pentru că și cei de dinaintea noastră au reușit având curaj”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat sâmbătă, 17 februarie, la Timișoara, în fața a peste 2.000 de persoane, lista pe care o propune pentru alegerile europarlamentare de anul acesta.

Președintele AUR, George Simion, a declarat că este datoria AUR de a lupta pentru „copiii și nepoții noștri și pentru viitorul românilor aici, la ei acasă”, în Banat, în Muntenia și peste tot, în toate ținuturile.

„Avem aici cea mai bună listă pentru Parlamentul European, apărători ai patriei române, pentru că nu am o dorință mai mare în anii aceștia decât de a vă face mândri. Mândri de cine sunteți, mândri că faceți parte din mișcarea AUR, mândri că sunteți români și că aparțineți de o națiune măreață”, a spus președintele AUR.

Acesta a precizat că este o boală mondială care funcționează „fie prin marota numită corectitudine politică, fie prin cenzură, printr-o nouă dictatură și ideologia asta nouă, neomarxistă, globalistă, soroșistă, încearcă să ne aducă pe toți la același nivel. Dar pe noi Dumnezeu ne-a creat diferiți și suntem datori, împreună, la nivelul instituțiilor europene, din Europa din care facem parte atât istoric, cât și geografic, să ne luptăm cu tot ce avem”.

George Simion a comentat și vizita premierului Marcel Ciolacu din Italia.

„Marcel Ciolacu s-a dus în Italia. S-a văzut și el cu Sanctitatea Sa Papa Francisc, cu premierul Italiei, Giorgia Meloni. Ce face omul, face și maimuța! S-a dus să promită în fața milioanelor de români alungați peste hotare marea cu sarea, să își ceară scuze. Cerându-și scuze, el fiind reprezentantul unui sistem care a condus România timp de 33 de ani, nu înțeleg ce poate covrigarul șef să promită românilor din străinătate. Ce o să le ofere? Gaura de la covrig?”

În cadrul discursului său, George Simion a invitat participanții la evenimentul de la Timișoara să țină un moment de reculegere în memoria revoluționarului autentic Ioan Bânciu.

„Duminica trecută, un prieten drag și șeful acestei delegații de revoluționari, care venea să își plângă soția, pe doamna Leontina Bânciu, domnul Ioan Bânciu, s-a dus lângă soție, lângă Dumnezeu, poate într-o lume mai bună, pentru că pe aceasta nu a înțeles-o timp de 34 de ani. Vreau să vă rog să ținem cu toții, în memoria revoluționarului autentic și a simbolului Timișoarei, Ioan Bânciu, un moment de reculegere. Să ne ierți Nea Ioane, să mă ierți că nu am ajuns la înmormântare, și să ne faci de acolo, din ceruri, să înțelegem pentru ce jertfa din 89 și pentru ce sângele din 1989”.

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, le-a transmis timișorenilor prezenți la evenimentul de prezentare a candidaților AUR la alegerile europarlamentare că aceștia au cerut în 1989 un lucru simplu, de bun simț: „scoaterea din viața publică a securiștilor, informatorilor și nomenclaturiștilor de partid”.

„Era nevoie, după atâta suferință, de o curățenie la nivel societal. Nu s-a întâmplat nimic pentru că alți comuniști și securiști au pus mâna pe putere și, iată, că ne conduc până astăzi. Căci ce înseamnă PSD, dacă nu fostul FSN care s-a extras din PCR? Ce înseamnă PNL, astăzi, dacă nu fostul PD, rupt tot din FSN, deci tot din PCR. Prin coaliția pe care o avem azi la guvernare s-a împlinit visul de aur al tovarășului Ion Iliescu și anume pluralism în cadrul frontului. Împotriva acestei monstruozități suntem noi chemați să ne ridicăm astăzi cu toții, pentru a înfăptui, în sfârșit, dreptatea și reforma morală de care societatea românească are nevoie. Dar nu există morală fără Dumnezeu. Ori Dumnezeu este prigonit astăzi în Europa chiar din centrul de putere de la Bruxelles. Dumnezeu nu are voie să fie pomenit în spațiile publice, crucile care înslăvesc nu trebuie să fie văzute la gâtul vreunui demnitar sau funcționar de la Bruxelles sau Strasbourg. De ce? Pentru că acestor antihriști li se aduce aminte de adevăr, de puterea lui Hristos, li se aduce aminte de faptul că suntem îndepărtați de natura noastră divină și nu suportă acest lucru. Noi, AUR, trebuie să mergem la Bruxelles cu o echipă cât mai numeroasă tocmai pentru că împreună cu alți conservatori din partidele care ne seamănă din celelalte state ale lumii să înfăptuim această reformă morală fără de care societatea, în adâncul ei, nu are cum să se schimbe. Și oricât s-ar opune adversarii noștri, oricât ne-ar defăima, oricât ar încerca să ne doboare, AUR-ul nu poate rămâne îngropat. AUR-ul a ieșit la suprafață din Banat, din Apuseni, din Dobrogea, din Moldova, din Muntenia și va cuprinde toată țara. Această bună febră a AUR-ului va ridica energiile cele mai curate și cele mai mari ale poporului român pentru o răsturnare reală de situație în societatea românească, astfel încât și scara de valori și scara de principii și ierarhia bazată pe valori și principii să fie refăcute. Avem nevoie de un singur lucru: hotărârea de a merge până la capăt cu această mișcare de renaștere națională denumită AUR!”, a spus liderul senatorilor AUR.

Europarlamentarul Cristian Terhes i-a îndemnat pe cei prezenți la evenimentul de la Timișoara să se gândească la decembrie 1989.

„Ce i-a făcut pe acei oameni să iasă în stradă și să strige pentru libertate? Gândiți-vă la riscurile pe care și le-au asumat. Destui au fost dintre ei care au fost uciși sau răniți și mulți au suferit o serie de complicații după Revoluție. E important, în fiecare generație și cu fiecare generație, să luptăm pentru ceva pentru a lăsa ceva după cei care vin după noi. Aduceți-vă aminte că în 1989, atât în Timișoara, cât apoi și în București și în alte locuri din țară, s-a strigat „Vom muri și vom fi liberi”. Astăzi, suntem liberi pentru că respectiva generație s-a sacrificat pentru fiecare dintre noi. Sacrificiul acela nu s-a terminat cu ei, ci continuă cu fiecare dintre noi. Pentru că asaltul împotriva drepturilor și libertăților individuale și împotriva suveranității naționale continuă și astăzi sub o altă față neo-marxistă, dar aceeași față hidoasă care se uită la noi, oamenii, și nu mai vede în noi persoane create de Dumnezeu după chipul și asemănarea sa, ci simple obiecte în posesia statului, asupra cărora birocrații europeni fac ce vor. Din acest motiv este imperativ ca la alegerile europarlamentare din iunie să ne ajutați să fim cât mai mulți în Parlamentul European pentru a apăra în continuare drepturile și libertățile tuturor românilor”, a spus Cristian Terheș.

Related Posts