Georgiana Teodorescu, candidat pe lista AUR pentru Parlamentul European: “UE își risipește bugetul pe direcții dăunătoare pentru România”

Georgiana Teodorescu, candidat pe lista AUR pentru Parlamentul European: “UE își risipește bugetul pe direcții dăunătoare pentru România”

Parlamentul European, prin PSD-istul Victor Negrescu, pus să negocieze bugetul pentru anul viitor, a ales să vină cu o serie de priorități care nu au nicio legătură cu viitorul Uniunii Europene dorit de cetățeni.

Am citit și eu lista, însă nu am putut sesiza nicio măsură concretă, care să vină în interesul cetățenilor statelor membre.

În timp ce Uniunea Europeană promovează mobilitatea intracomunitară, noi ne luptăm pentru condiții de trai mai bune, atât pentru românii care au ales să rămână în țară, cât și pentru cei care și-au găsit calea pe meleaguri străine, alungați de măsurile de austeritate luate de-a lungul anilor de guvernările PNL și PSD.

Totul în condițiile în care peste cinci milioane de români trăiesc în străinătate, România fiind în topul statelor cu cea mai ridicată rată a emigrării. Una dintre prioritățile UE este digitalizarea, Parlamentul European adoptând recent o lege privind inteligența artificială. Ba mai mult, la nivelul UE sunt alocate resurse importante pentru reglementarea acestui segment. Europenii pare să nu fi ajuns vreodată în zonele izolate din România, acolo unde noțiunea de „internet” nu este cunoscută printre localnici sau dacă este cunoscută nu reprezintă decât un lux pe care nu și-l permit. Este o ironie amară să vedem cum Uniunea Europeană se concentrează pe tehnologie avansată, în timp ce mulți dintre cetățeni nu au acces nici măcar la o conexiune de bază la internet. Iar România nu este un caz singular.

Este timpul ca UE să își reorienteze prioritățile și să se asigure, înainte să pompeze bani în inteligență artificială, că toți cetățenii săi beneficiază de progresul digital. O altă prioritate la nivelul UE, cel puțin pe agenda publică, o reprezintă Pactul Verde, care își propune să atingă o neutralitate climatică până în 2050. Pact care conține inițiative pentru sectorul mediului, al energiei, transportului sau al agriculturii. În realitate, însă, nu se ține cont de necesitățile fiecărui stat membru. Suntem puși să închidem uzine, mine, fără să avem o soluție fezabilă care să poată fi pusă în aplicare fără să ne afecteze din punct de vedere social sau economic.

Măsurile impuse de UE au dus la concedieri în masă a românilor, dar și la înflorirea importurilor din afara Uniunii, în timp ce produsele românești lipsesc cu desăvârșire.

Între timp, noile reguli la nivel UE privind ambalajele prevăd norme drastice pentru fabricare, reutilizare și distrugere, necesitând noi investiții pentru a asigura conformitatea – ceea ce va aduce dificultăți și mai mari pentru producătorii români și costuri crescute pentru consumatorul final.Înainte să devenim “verzi”, trebuie să avem grijă să nu devenim “galbeni” – de foame.

Este timpul să privim cu atenție și să criticăm aceste direcții strategice bugetare ale UE, care aduc prejudicii României și cetățenilor săi.Până când nu vom trimite la Bruxelles patrioți adevărați și europarlamentari hotărâți să acționeze în beneficiul României, vom continua să pierdem fonduri vitale pentru sănătate, infrastructură și educație.În loc să ne concentrăm pe nevoile reale ale poporului nostru, riscăm să sponsorizăm baliverne precum inteligența artificială, care sunt departe de a aduce beneficii imediate și tangibile pentru cetățenii noștri.

Este timpul să ne asigurăm că reprezentanții noștri în instituțiile europene sunt cei care luptă cu adevărat pentru interesele României și ale românilor.Acest lucru nu este doar un act de patriotism, ci o necesitate urgentă pentru viitorul nostru comun.

Related Posts