Nicolae Vlahu (AUR): 26 milioane de euro aruncați pe geam de Parlamentul European…anual

Nicolae Vlahu (AUR): 26 milioane de euro aruncați pe geam de Parlamentul European…anual

“O armată de funcționari cu gulere albe (cam 4000) se deplasează de la Bruxelles la Strasbourg în fiecare lună (în jur de 430 de kilometri) pentru sesiunile Parlamentului European.

De fapt, fiecare sesiune contribuie la economiile Franței și Germaniei (cu toate costurile adiacente: hoteluri, mijloace de transport, restaurante). 

Toate canalele de comunicare europene ne prezintă de zeci de ani această navetă ca pe un dat, ceva de care nu ne putem lipsi. Nenegociabilă. Este așa, și punct. 

Oare? 

Doar pauza de la Strasbourg cauzată de pandemie a însemnat o economie de peste 26 de milioane de euro, se arată într-un raport adoptat săptămâna aceasta la Bruxelles de Parlamentul European, care cere Consiliului să ia măsuri și să încheie o dată pentru totdeauna acest capitol, despre care Parlamentul a adoptat kilometri de rezoluții. Mai mult, documentul subliniază că încetarea navetei birocraților europeni ar conduce la economii la bugetul Uniunii de peste 114 milioane de euro anual. 

De ce este surd Consiliul la aceste rezoluții?

Pentru că… Franța și pentru că… Germania. Germania și Franța pierd economic masiv dacă naveta funcționarilor europeni încetează. Și, sigur, nu își doresc asta. Dar, în același timp, ne spun că își doresc echitate pentru toate statele membre și respect pentru banul public.

Suntem europeni, credem în Uniunea Europeană, însă într-o Uniune care nu dă mai mult Franței și Germaniei decât României, care administrează cu respect față de cetățean resursele și banii, care nu le cere doar cetățenilor să fie ponderați, ci o Uniune care dă ea însăși un exemplu de bun gospodar, cumpătare și echilibru în măsurile pe care le ia.

Dacă de la nivel european asistăm la o risipă uriașă de fonduri din banii europenilor, ce așteptări să mai avem de la coaliția Nicu și Marcel să reducă cheltuielile în România?”, a declarat Nicolae Vlahu, candidat AUR la alegerile europarlamentare.

Related Posts