AUR a organizat dezbaterea publică “Poziția României în Uniunea Europeană” 

AUR a organizat dezbaterea publică “Poziția României în Uniunea Europeană” 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, 13 aprilie, la Timișoara, dezbaterea publică “Poziția României în Uniunea Europeană”.

La eveniment au participat președintele CNC AUR, senatorul Claudiu Târziu, care candidează la alegerile din 9 iunie pentru un loc în Parlamentul European, avocatul Gheorghe Piperea, de asemenea candidat al Alianței AUR la alegerile europarlamentare, conf. univ. dr. Avram Fițiu, președintele Partidului Republican, Marian Cucșa, și deputatul AUR de Timiș Ciprian Titi Stoica.

Cei aflați la masa dialogului au abordat alături de participanții la dezbatere teme precum ”Poziționarea AUR față de Uniunea Europeană”, ”Poziționarea AUR în relații internaționale”, ”Europa în viziunea AUR” și ”Viziunea AUR pentru Europa”.

Claudiu Târziu, Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a explicat motivația organizării unui asemenea eveniment înainte de alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024, dat fiind faptul că politicienii nu iau în seamă opiniile cetățenilor, nu se consultă cu ei.

“Noi vrem să schimbăm această paradigmă! Pentru că noi nu am fost la guvernare, pentru că nu am fost și nu suntem în cârdășii cu găștile de pradă care jefuiesc România de 34 de ani, candidații AUR și cei care conduc partidul nu sunt vulnerabili în acest punct de vedere. Nu ne-am ocupat cu tâlhăria și impunerea unei stări de sclavie poporului. Suntem oameni normali, veniți din rândurile cetățenilor, și am făcut lucruri bune înainte de a intra în rândul AUR. Din acest punct de vedere, adversarii noștri nu ne pot reproșa decât că existăm și să ne impună etichetări infame, aberante”, a spus senatorul Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu, totodată candidat al Alianței AUR la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a precizat că toate etichetările care se pun partidului AUR, precum cea de partid extremist sau că vrea să izoleze România, sunt falsuri, minciuni.

“Ni se face un proces de intenție fără nicio bază reală. Nu suntem antieuropeni și nici măcar eurosceptici. Noi nu suntem sceptici cu privire la proiectul european. Noi suntem realiști. Noi înțelegem realitatea pe care o trăim și credem că nu este bine ceea ce se întâmplă și nu este în interesul României”.

Mai mult, președintele CNC AUR a susținut că AUR vrea să modifice în bine această realitate care să vină în sprijinul intereselor României.

“Credem că este obligatoriu ca o forță patriotică la nivel național împreună cu forțele conservatoare din Uniunea Europeană din celelalte state ale UE să intervină în mod puternic și radical pentru a opri  Comisia Europeană din drumul sinucigaș în care a băgat Uniunea Europeană. Suntem la un pas de dezastru din cauza politicilor publice emanate de Comisia Europeană. Trebuie să vă spunem asta direct fără frica de a fi categorisit ca antieuropeni. E o prostie ce se spune despre AUR. Noi suntem europeni prin naștere, prin educație prin istorie și bineînțeles geografic. Nu suntem nici împotriva Uniunii Europene. Credem că acest proiect trebuie să meargă mai departe, dar revenim la ceea ce părinții lui fondatori au gândit când l-au proiectat”.

Claudiu Târziu a vorbit și despre ceea ce dorește Alianța pentru Unirea Românilor de la Uniunea Europeană!

”AUR vrea ca România să aibă șanse egale cu celelalte state componente ale UE pentru dezvoltare economică. AUR vrea să ne putem exploata în beneficiu propriu resursele naturale, inclusiv pe cele de cărbune, vrea finanțarea salvatoare și necesară pentru agricultura românească. Avem pământ și știința de a-l lucra și capacitatea. Agricultura românească are nevoie de bani, iar Uniunea Europeană trebuie să ofere aceste resurse financiare cu prioritate. AUR vrea să fim tratați cu demnitatea la orice masă a dialogului și negocierilor. AUR nu vrea ca Uniunea Europeană să se transformă ca un suprastat centralizat cu un guvern unic. Nu vrea ca de la Strasbourg sau Bruxelles să iasă dictate ideologice care să mutileze mental și sufletește noile generații. AUR nu vrea ca România să fie obligată să recunoască căsătoria dintre două persoane de același sex. Nu vrea ca în școlile din România să se propage educație sexuală care de fapt este pornografie, a precizat Claudiu Târziu.

Gheorghe Piperea, avocatul care ocupă poziția a treia pe lista candidaților Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, a spus, în începutul discursului său, că iubește să vină în Timișoara, deși o face cam rar.

“Iubesc Timișoara pentru două motive: pentru setea dumneavoastră pentru libertate și pentru toleranța dumneavoastră. Să nu vă pierdeți niciodată setea de libertate pentru ca să ne puteți învăța ce e cu ea din când în când și să nu vă pierdeți niciodată toleranța. Timișoara este locul unde se poate demonstra că România este locul unde fiecare se poate simți acasă, unde există loc sub soare pentru oricine. În Uniunea Europeană s-a cam uitat acest lucru. UE nu este ceva natural cum este familia sau comunitatea, ci este o construcție juridică, este o promisiune. Când am aderat la Uniunea Europeană noi am luat ca o promisiune ceea ce se scrie în tratatele Uniunii Europene că UE este un spațiu al toleranței și al libertății, un spațiu al bunăstării și al păcii”, a spus Piperea.

”Uniunea Europeană a fost concepută ca un parteneriat pentru pace și ca un instrument pentru cooperare economică și bunăstare. A fost fundația unui spațiu de liberă circulație, unde drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt cruciale”, a continuat Gheorghe Piperea.

VIDEO AICI

Related Posts